Pol Tarres și Yamaha Ténéré au fost la un pas de podium în Africa Eco Race

Pol Tarres și a sa Yamaha Ténéré World Raid încheie Africa Eco Race la un pas de podium și intră în istorie ca prima motocicletă cu doi cilindri care termină cursa. O face și detașat, realizând un 1-2 în clasa +700, avându-i la ghidoane pe Pol Tarrés și Alessandro Botturi.

Peste 3.000 km de probe speciale, un final istoric lângă Lacul Roz, acolo unde Cyril Neveu trecea linia de sosire cu o Yamaha și câștiga prima ediție a raliului Paris-Dakar, în 1979. Reușită pe care francezul avea să o repete și în 1980.

Ceva ce sfidează regulile se întâmplă de fiecare dată când Pol Tarrés se urcă pe Ténéré. Exemple despre ignorarea gravitației sunt scurt metrajele Seeker. Tarrés, aflat la al doilea său rally raid, a obținut un podium de etapă și a terminat pe locul 4 la general, în fața mai experimentatului său coechipier Alessandro Botturi. Acesta din urmă a câștigat precedentele două ediții ale Africa Eco Race. Micile probleme tehnice pe care le-a avut de-a lungul cursei l-au făcut să ia rolul de profesor și să îl ajute pe Pol.

Reușita piloților Yamaha, care au jonglat în mai multe zile cu podiumurile, este cu atât mai însemnată cu cât au concurat împotriva unor motociclete din clasa -450, conduse de piloți cu experiență în rally raid și multiple participări în raliuri precum Dakar.

La Africa Eco Race a participat și un pilot român. Ionuț Florea s-a clasat pe podium și a obținut locul 2 în cea mai solicitantă clasă, Motul Extreme Rider, în care piloții își întrețin și repară singuri motocicleta, fără a fi permisă asistența tehnică externă.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.