Yamaha MT Tour 2022 la București

Caravana Yamaha MT Tour s-a oprit la București în perioada 26-27 aprilie. După o pauză cauzată de pandemia covid, acest popas de două zile al gamei de modele MT a revenit în România și oferit ocazia curioșilor să descopere într-un mediu organizat ce se găsește în acea Latură Întunecată a Japoniei, despre care se tot vorbește.

Ocazia revederii și atâtea motociclete după care să întorci capul sau pe care să le conduci s-au transformat rapid într-o mică petrecere ad hoc. Se pare că zâmbetele și voia bună au alungat până și norii de ploaie din cea de-a doua zi. Evenimentul a marcat și deschiderea oficială a sezonului, având loc la sfârșitul lui aprilie.

Motivul principal pentru această întâlnire au fost modelele MT, de la mic la mare. Avându-le aliniate pe toate, participanții au avut ocazia să le probeze atât static, pentru a vedea exact care le „vine“ mai bine. Dincolo de gabarit și dimensiuni, un aspect important îl reprezintă ergonomia și triangulația ghidon-scărițe-șa. MT-10 este comparat deseori cu R1, doar că poziția în șa a hyper nakedului este mai cuminte în comparație cu cea mai apropiată de super moto a lui MT-09, de exemplu. Un alt punct de interes a fost MT-03 care a primit o atenție deosebită din partea motociclistelor participante la eveniment, proaspăt posesoare de permis, și a celor care fac pasul către A2. Nici 125-urile nu au fost trecute cu vederea.

Partea de test drive s-a desfășurat într-un cadru organizat, pentru a evita pe cât posibil evenimentele nedorite, și a cuprins atât zone urbane, specifice profilului MT-urilor, cât și cele de drum deschis de la periferia orașului.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.