Monster Yamaha: două locuri în top 10 la Raliul Dakar 2022

Câteva minute i-au lipsit lui Adrien Van Beveren pentru a prinde podiumul cu a sa Yamaha WR450F Rally. Mai puțin de 12 minute după un total de peste 4100 km de probă specială cronometrați și mai bine de 39 de ore în regim de cursă. Pilotul francez și-a arătat încă de la începutul raliului abilitățile remarcabile de navigație, instalându-se în două ocazii la conducerea cursei și menținându-se constant pe podiumul provizoriu.

Evoluția fără multe greșeli l-a menținut în pozițiile fruntașe. După etapa în care a fost deschizător de drum a forțat mult pentru a recupera timpul pierdut, însă riscul unui abandon l-a determinat să rămână la strategia unui mers constant.Andrew Short, alături de mulți alți concurenți, a avut dificultăți în a găsi un waypoint în prima zi de concurs. Determinarea, concentrarea și constanța l-au ajutat să obțină la final clasarea în top 10. Acel timp pierdut a transformat întregul său raliu într-o cursă de recuperare. Short a avansat constant în ierarhia generală de pe locul 16 până pe 8, reușind de câteva ori al 6-lea cel mai bun timp al zilei.

Ross Branch probabil că ar fi putut ajuta echipa cu o strategie mai elaborată pe finalul competiției. Pilotul a arătat un ritm excelent încă de la început și a fost cel mai aproape de o victorie de etapă pentru Monster Energy Yamaha Team, ocupând poziția secundă în ziua a 5-a. A fost depășit de Danilo Petrucci cu numai două secunde. Branch fost aruncat de pe motocicletă în ziua a 6-a din cauza unei pietre dislocate pe traseu. A revenit în cursă după ziua de pauză, însă a fost nevoit să abandoneze în cele din urmă.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.