Yamaha devine primul constructor care obține victorii de etapă la Dakar în categoriile Mașini, Motociclete și Quad-uri

Pilotul João Ferreira (23 de ani – debutant în raliul Dakar) a obținut mai multe podiumuri și victorii de etapă în Raliul Dakar cu prototipul Yamaha YXZ 1000R turbo, marcând astfel și tripla reușită a constructorului japonez. Portughezul își trecea victoria în palmares la sfârșitul celei de-a 8-a etapă a Dakar-ului 2023.

În etapa cu numărul 11, prima jumătate a maratonului Empty Quarter (în cadrul etapelor maraton nu este permisă asistența), podiumul categoriei T3 a fost ocupat doar de piloți Yamaha. Ricardo Porém și copilotul Augusto Sanz au câștigat prima lor etapă de Dakar, iar João Ferreira și Filipe Palmeiro, plus Ignacio Casale și Alvaro Leon au completat podiumul.

Înscris în categoria Mașini T3 (prototipuri ușoare cross country), Yamaha YXZ 1000R se află la a treia participare, iar versiunea 2023 a debutat cu un motor de 998 cmc supraalimentat cu turbină.

Istoria Yamaha la Dakar începe cu victoria lui Cyril Neveu la ghidonului unui XT500 în prima ediție a raliului, francezul trecând primul linia de sosire inaugurală (înaintea oricăror altor vehicule). De-a lungul timpului Yamaha a obținut 9 titluri și 140 victorii de etapă pe două roți. La categoria Quad constructorul japonez a dominat categoric competiția cu 14 titluri consecutive de la introducerea clasei în 2009.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.