Lucruri esențiale privind Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori din România

România găzduiește în perioada 7 – 9 iulie Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori pe circuitul TCS Racing Park. Iată tot ce trebuie să știi despre cel mai important eveniment de motocross organizat vreodată în țara noastră.

  • Top Cross TCS și Dual Racing Team sunt cluburile organizatoare a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, un eveniment care se desfășoară sub egida Federației Internaționale de Motociclism (FIM) și Federației Române de Motociclism (FRM). Infront Moto Racing este promotorul competiției.
  • Accesul publicului la acest eveniment se face în baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 și 9 iulie, care poate fi cumpărat de pe platforma iabilet.ro sau, în zilele de desfășurare a curselor, direct în zonele special amenajate la TCS Racing Park. Prețul abonamentului pentru două zile pline de acțiune este de 85 de lei. Copiii până la vârsta de 10 ani beneficiază de intrarea gratuită.
  • Biletele se pot cumpăra și în cele două zile ale competiției, direct de la punctele special amenajate la circuit. Plata se poate face cash sau card.
  • Spectatorii care au achiziționat bilete beneficiază gratuit de spațiu pentru camping cu autorulota personală. Accesul în aceste zone se face în ziua de vineri, iar ieșirea este posibilă doar duminică, după festivitatea oficială de premiere.
  • Pentru spectatorii au fost create zone speciale de unde pot urmări competiția, iar în interior sunt disponibile zone de unde-și pot achiziționa mâncare și băuturi. De asemenea, există și o zonă comercială cu produse de merchandising și accesorii moto. Accesul se face în baza biletului de intrare, care va fi preschimbat la intrarea principală cu o brățară de acces.
  • La ediția din România participă 249 de sportivi din 37 de țări, un număr record atât de sportivi, cât și de națiuni participante. Din România sunt înscriși 21 de sportivi, câte 7 la fiecare clasă, de asemenea un record de participare.
  • Țările reprezentate la evenimentul din România sunt Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Columbia, Danemarca, Ecuador, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Lichtenstein, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Thailanda, Țările de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria și România.
  • Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori va debuta vineri, 7 iulie, cu festivitatea oficială de deschidere care se va desfășura începând cu ora 19:00 la Promenada Mall, pe esplanada Barbu Văcărescu și terasa Manufaktura, unde vor fi prezentați toți piloții participanți la ediția din acest an.
  • Accesul la festivitatea oficială de deschidere este gratuit.
  • Sâmbătă și duminică, începând cu ora 09:00, acțiunea se va muta pe TCS Racing Park, circuit aflat la 25 de kilometri de București.
  • Sâmbătă, 8 iulie, sesiunile de antrenamente libere se vor desfășura între orele 09:00 și 12:00, iar calificările vor începe de la ora 13:00. Începând cu ora 16:50 sunt programate apoi cursele care oferă piloților o ultimă șansă la un loc pe grilă în cursele principale.
  • Ziua de duminică, 9 iulie, începe cu sesiunile de încălzire, între orele 09:00 și 10:30, iar startul în prima cursă este programat pentru ora 11:30, la fiecare clasă fiind programate câte două manșe. Cursele de la clasa 65cmc durează 12 minute + 2 tururi, la clasa 85cmc durează 20 de minute + 2 tururi, iar la clasa 125cmc vor fi două manșe de 25 de minute + 2 tururi.
  • Festivitatea de premiere este programată duminică, începând cu ora 17:00.
  • Circuitul TCS Racing Park a fost complet refăcut pentru ediția din acest an a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, iar organizatorii au lucrat cu neozeelandezul Greg Atkins, unul dintre cei mai buni dezvoltatori de circuite off-road din lume. Noul circuit respectă toate cerințele pentru a putea găzdui o etapă de Campionat Mondial.
  • Circuitul are o lungime de 1.650 de metri, 16 viraje și 9 săritori, iar zona de start a fost relocată într-o altă parte față de versiunea inițială, în acest loc fiind acum padock-ul pentru concurenți. În plus, acum se va merge în sensul invers acelor de ceasornic. Suprafața este de pâmânt amestecat cu nisip.
  • Pe TCS Racing Park s-au organizat numeroase competiții internaționale, de la etapele de Campionat Mondial de Motocross cu Ataș și clasa MX3 și până la curse din calendarele naționale, balcanice și europene.
  • Prima ediție a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori s-a desfășurat în 2004 și până acum a fost organizat în 13 țări, România fiind a 14-a țară diferită care găzduiește cea mai importantă competiție mondială de motocross pentru juniori.
  • Spre deosebire de alte competiții de motocross, care se desfășoară în sistemul pe etape, Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori se organizează o dată pe an și se decernează titlurile mondiale la clasele 125cmc, 85cmc și 65cmc.
  • La start sunt acceptați piloți cu vârste între 10 și 17 ani care vor concura la trei clase: 65cmc, 85cmc, 125cmc. La clasa 65cmc sunt înscriși 74 de piloți, la clasa 85cmc sunt 89 de piloți, iar la 125cmc vor concura 86 de rideri. La clasa 65cmc pot concura piloți cu vârsta între 10 ș 12 ani, la clasa 85cmc cu vârsta între 12 – 14 ani, iar la clasa 125 cmc cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani.
  • Numărul de locuri pentru cele două curse din finală este limitat la 40 pentru fiecare clasă. În urma calificărilor vor ajunge în finală cei mai buni 40 de piloți la fiecare clasă. La fiecare clasă sunt programate câte două curse în finală, fiecare cu punctaj separat. Clasamentul final se întocmește în funcție de rezultatele din ambele curse. În cazul egalității de puncte, criteriul de departajare este rezultatul din cursa a doua.
  • Sistemul de punctaj este 25-22-20-18-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 pentru primii 20 de clasați în fiecare dintre cele două manșe.
  • Acest eveniment este momentul perfect pentru a recicla! Vino la circuit cu baterii sau electronice mici și lasă-le la caravana ECOTIC (lângă zona de food track-uri). De ce? Echipamentele electronice mici (baterii, baterii externe, electronice mici, cabluri, etc) conțin mercur, lithiu, cadmiu, ulei, etc, iar anul acesta deșeurile de electronice mici vor ajunge la nivel global la 25 milioane de tone (de 4 ori greutatea marii piramide din Giza).
  • Prognoza meteo pentru acest sfârșit de săptămână indică trei zile călduroase cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 36 de grade Celsius. Sunt prevăzute și averse de ploaie și intensificări ale vântului în anumite regiuni. Recomandarea pentru spectatori este să folosească îmbrăcăminte care să-i protejeze, creme de protecție solară, să se hidrateze și să contacteze echipele medicale aflate la circuit în cazul oricăror probleme medicale.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.