Honda ne-a ținut la foc mărunt în așteptarea noului Hornet, făcând publice schițe ale conceptului încă de toamna trecută. Tot entuziasmul adunat a crescut și așteptările, astfel că publicul a trecut rapid la jurizare. Au trecut 25 de ani de când a fost lansat Hornet, iar industria moto a evoluat, piața și modelele s-au diversificat enorm, iar motocicliștii au alte așteptări.
CB750 Hornet are un cadru special dezvoltat, o furcă SFF-BP de 41mm (cursă 130 mm) și o suspensie spate Pro-Link cu o cursă de 150 mm. Se promite agilitate fără a se renunța la confort.
În comparație cu fratele mai mic CB500F, noul Hornet are 1 cm în plus la ampatament, 1 cm în plus la nivelul șeii (795 mm) și cântărește 1 kg în plus (190 în loc de 189). Geometria seamănă, unghiul furcii (rolă de direcție) are 25 de grade în loc de 25,5, iar lățimea pneurilor e aceeași (120 față, 160 spate).






Motorul lui Honda Hornet
755 cmc, doi cilindri paraleli, 8 supape, Unicam (o singură axă cu came) și canale de admisie Vortex Flow Ducts, patentate, care controlează și distribuie mai uniform aerul până ce acesta ajunge la clapetele de accelerație de 46 mm. Arborele cotit cu manetoatele defazate la 270˚ și ordinea neregulată de aprindere face ca motorul să funcționeze în acel ritm pulsat devenit tot mai popular în ultimul timp. Vilbrochenul pune în mișcare direct arborele de contrabalansare, fără alte piese intermediare, pentru a fi menținut un ansamblu general cât mai compact. Noul motor cu doi cilindri dezvoltă 90,5 CP la 9.500 rpm și 75 Nm la 7.250 rpm. Nu sună ca un patru în linie, dar va avea suficient suflu cât să te facă să uiți asta.
Accelerația Ride by Wire vine la pachet cu 3 moduri de condus (Sport, Standard și Rain), 3 nivele ale frânei de motor și HTSC care include wheelie control. HTSC (controlul tracțiunii) poate fi dezactivat. Nivelurile individuale pot fi setate într-un mod personalizat, denumit sugestiv User.
Cadrul și furca vopsite roșu sunt disponibile doar pentru anumite variante de culori, altfel fiind negru.






