4.183,8 km cu un singur plin… făcuți cu o Honda Monkey cu rezervor Acerbis

Acerbis marchează jubileul de 50 de ai companiei printr-un record mondial Guinness, atingând cea mai mare distanță parcursă cu o motocicletă (prototip), fără realimentare pe parcurs.

Prototipul cu care a fost posibilă reușita are la bază populara Monkey, care are o masă proprie de 104 kg, căreia i-a fost montat un rezervor de 108 litri. Putem spune că au fost câteva calcule de rezolvat.Tocmai de aceea s-a lucrat încă din 2021 la acest proiect. 

Procesul de construcție a început cu un model realizat din lut, bifându-se puncte cheie legate de ergonomie și manevrabilitate, plus finalizarea calcului unui volum suficient pentru a duce la bun sfârșit proiectul. Asta însemna parcurgerea a peste 4.000 km cu un singur plin, din Albino, Italia (sediul companiei), până la Capul Nord, Norvegia.

S-a trecut apoi la construirea unui rezervor din fibră de sticlă pentru a putea fi efectuate testele de siguranță, cele dinamice și în cele din urmă o probă de anduranță pentru a putea fi stabilit consumul efectiv. În final s-a debitat conturul și rezervorul de 108 litri a fost prelucrat CNC dintr-un bloc de aluminiu.

La ghidon s-au aflat: 

– Andrea Rastrelli, aventurier, pasionat de motoare și motociclete;

– Alicia Sornosa, jurnalistă, prima femeie care a parcurs înconjurul lumii pe motocicletă în secolul 21, premiată pentru călătoriile sale;

– Maurizio Vettor, jurnalist, pilot, tester.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.