Monster Energy Yamaha MotoGP prezintă prototipurile M1 pentru 2023

Monster Energy Yamaha MotoGP a prezentat motocicletele pentru sezonul 2023, iar coloristica cu influențe tipice camuflajului anunță că echipa este pregătită pentru luptă. Coloritul subliniază și al 10-lea an de parteneriat cu Monster Energy. Latura de lifestyle cu motivul camuflaj și gheara Monster se îmbină natural cu albastrul Yamaha. Schema de culori va fi preluată și în alte discipline, cum ar fi MX.

Aerodinamic, multe dintre elementele apărute în teste și pe parcursul anului trecut s-au confirmat. Printre ele sunt difuzoarele frontale secundare, cele montate pe carene mai jos de aripioarele frontale, capacele pentru roți care controlează turbulențele, precum și priza de admisie. Chiar dacă prototipurile M1 seamănă cu cele din sezonul 2022, modificări subtile sunt pretutindeni, deci n-am greși dacă am spune că e o motocicletă nouă. Spatele noului M1 rămâne neîncărcat de elemente aerodinamice.

Tehnic, Yamaha rămâne singurul constructor din MotoGP cu o configurație a motorului cu 4 cilindri în linie. Dezvoltarea lui a fost supravegheată de Luca Marmorini, inginer din Formula 1 (Ferrari).

4 în linie este cea mai longevivă configurație victorioasă din clasa regină, Gilera Quattro câștigând primul titlu pentru un 4 în linie în 1950 și Yamaha pe ultimul în 2021 cu al său M1. Acesta din urmă era al 8-lea titlu pentru M1 și primul pentru Fabio Quartararo. Motocicletele cu motoare 4 în linie se conduc mai ușor și pot duce o viteză mai mare în viraje, ideal când au în față o pistă liberă. Cu 22 de motociclete V4 contra celor două Yamaha, nici nu e de mirare că Lin Jarvis vorbește de o precizie și concentrare aproape militară în lupta pentru titlul MotoGP din 2023.

Fabio Quartararo este complet recuperat după accidentul la mână suferit în timpul unui antrenament de motocross și se declară nerăbdător să încerce noul prototip la testele din Sepang (10-12 februarie). Franco Morbidelli se bucură de începutul de la zero al unui sezon plin de posibilități, și prevede că piloții vor avea nevoie de o perioadă de acomodare cu noul format al weekend-ului de cursă ce include cursa Sprint de sâmbătă (jumătate din distanța normală și maxim 12 puncte).

Foto: Yamaha

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.