Radarul devine popular: Yamaha Tracer 9GT+ 2023

Yamaha introduce Tracer 9 GT+ ca vârf de lange al segmentului lor sport touring, fiind un model, sau mai bine zis o echipare, de sine stătătoare. Radar și cruise control adaptiv (ACC), sistem de frânare unificat care lucrează alături de ACC, la fel cum face și noul sistem de suspensie semi-activă KYB Actimatic Damper System (KADS), quickshifter nou, frână spate cu etrier revizuit și disc mai mare (267 mm), pe lângă alte noutăți.

Suspensia semi-activă KADS preia informații de la platforma inerțială pentru a oferi o ținută de drum cât mai sportivă, sigură și confortabilă. Sistemul unificat de frânare este și el conectat la radar și la platforma inerțială cu 6 axe. Oferă o frânare cât mai eficientă fără a destabiliza motocicleta și poate preveni patinarea roților atunci când motocicleta este înclinată. Latura unificată se referă la faptul că ambele frâne sunt acționate concomitent și dozate în funcție de necesități. Există un schimb de informații cu suspensia semi-activă pentru un plus de stabilitate.

Cruise control-ul adaptiv poate folosi frâna de motor ca să mențină distanța aleasă de pilot față de vehiculele din față, iar dacă frâna de motor nu este suficientă poate acționa sistemul unificat de frânare și încetini. ACC funcționează între 30 și 160 km/h, iar o funcție suplimentară a acestui sistem este dozarea accelerației pentru depășiri cât mai line (detectează o depășire doar dacă e pornită semnalizarea).

O funcție adițională bazată pe radar este creșterea forței de frânare atunci când se detectează (prin intermediul radarului, evident) un impact iminent și pilotul nu frânează suficient de puternic (doar dacă funcția Brake Control este pornită). Important de reținut: nu este un sistem activ de evitare al impactului, el intervine doar după ce pilotul începe să frâneze.

Quickshifter-ul de a 3-a generație poate fi acționat fără a întrerupe pilotul automat. Acest quickshifter nu funcționează la turații extrem de mici sau de înalte și nici când se rulează constat, fără accelerare sau decelerare. Un martor din bord anunță când poate fi folosit.

GT+ mai are moduri de condus revizuite, comenzile de pe ghidon mai ergonomice și o șa cu un profil mai confortabil.

Tracer 9 GT+ mai dispune de un nou TFT de 7 inci, după cum vedeți mai sus, care vine ca și la celelalte modele noi Yamaha cu conectivitate smartphone și teme pentru display, are în plus navigație Garmin Motorize.

După instalarea aplicației Yamaha MyRide, se poate descărca navigația Garmin Motorize. Pe lângă afișarea hărții direct pe bord, aceasta poate oferi informații legate de traseu (vremea la destinație, până unde ajungi cu benzina pe care o ai etc.), dar cea mai importantă este PhotoReal, care îți arată înainte de intesecțiile complicate o fotografie reală cu locul respectiv și săgeți clar marcate pentru a înțelege mult mai ușor indicațiile.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.