Honda Moto, lider de piață în 2022

Cel mai vândut model Honda în 2022 a fost PCX 125, iar asta ne bucură. Este un semn care arată o maturizare a pieței locale, una în care conceptul de mobilitate personală începe să prindă contur. Și nu doar atât dar, analizând celelalte modele populare, clienții din România manifestă preferințe similare cu cei din țări cu tradiție moto bine împământenită.

Al doilea cel mai bine vândut model este CB650 R, naked-ul care duce mai departe lunga tradiție a motocicletelor cu 4 cilindri în linie. Este la fel de prietenoasă ca un 500 la turații mici, efervescentă și vocală sus în ture. Va fi interesant de urmărit evoluția, având în vedere reintrarea în gamă a modelului Hornet și faptul că noua viespe are un motor cu doi cilindri paraleli.

Rebel 500 (CMX 500) completează podiumul, popularul model fiind una dintre alegerile care îmbină raționalul cu plăcerea. Consumul redus, dimensiunile compacte și șaua joasă îl fac cât se poate de practic, iar profilul său de cruiser prietenos este pe placul multora.

În 2022, înmatriculările de scutere și motociclete noi au crescut cu 49% față de anul precedent. Totalul unităților noi care au fost înmatriculate în 2022 a fost de 4.568. Din acestea, 1078 au fost Honda.

Foto: Adrian Cobzașu

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.