Mai mult off road pentru V-Strom, din 2023

Gama adventure de la Suzuki primește modificări menite să crească performanțele modelelor V-Strom indiferent de teren. Versiunea 1050DE (care înlocuiește XT) ține capul de afiș cu noile roți spițate de 21 inch pe față și 19 pe spate, cursa suspensiei și garda la sol mărite, plus controlul tracțiunii cu “G-mode” și posibilitatea de a decupla ABS-ul roții spate. 1050 DE se mai deosebește de V-Strom 1050 și printr-o basculă mai rigidă cu 10% și mai lungă cu 40 mm, un lanț de transmisie mai robust și un levier al schimbătorului de viteze potrivit folosirii în off-road.

Ambele noi modele, 1050 și 1050DE, beneficiază de un cadru nou ce folosește mai mult aluminiu extrudat, oferind mai multă rigiditate și o reducere a masei (706g), plus un subcadru întărit ce va rezista mai bine în teren accidentat atunci când codița este încărcată cu tot felul de bagaje.

Noile V-Strom primesc platformă inerțială pe 6 axe, ABS sensibil la unghiul de înclinare, sistem de frânare combinat adaptabil în funcție de gradul de încărcare, quickshifter bidirecțional, cruise control și un nou bord digital cu ecran TFT.

Motorul a primit câteva modificări pentru anul 2023, inclusiv supape de evacuare goale pe dinăuntru ce promit să ajute, pe lângă performanțe, și la durabilitate pe termen lung. Treptele 1 și 6 sunt mai lungi, iar schimbările de la prima până la a 5-a treaptă sunt mai rafinate ca înainte.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.