R18 Roctane și R12 nineT marchează centenarul BMW

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la prima motocicletă BMW, celebrul R32, bavarezii au lansat două modele Heritage: un R18 custom bagger și un R nineT reinterpretat, infuzat cu un puternic parfum al anilor 70.

Pentru a vă reîmprospăta memoria, amintim că R18 a fost lansat în 2020, an în care s-au împlinit 100 de ani de când BMW a început să construiască primele motoare de motocicletă. Micuțele motoare bavareze, așa cum erau poreclite, erau furnizate către alți producători care le foloseau pentru motocicletele lor. Aveau 494 cmc, produceau 6,5 CP la 4.500 rpm, iar cilindrii erau montați orizontali, în cadru.

R18 are cel mai mare motor boxer cu doi cilindri folosit vreodată la o motocicletă. Produce 67 kW (91 CP) la 4.750 rpm, iar între 2.000 și 4.000 rpm generează un cuplu de peste 150 Nm. Motorul este poreclit Big Boxer.

R18 Roctane îmbină liniile și detaliile clasice de design cu câteva elemente care îl amplasează vizual în prezent, mai exact cutiile laterale și jantele. Boxerul de 1802 cmc rămâne punctul central de atenție și domină scena, iar micul ghidon apehanger, farul și șaua vor să te trimită cu gândul la touring. Pentru cei trecuți de o anumită vârstă probabil va fi vorba de touring pe distanțe scurte, nu de alta dar, Roctane vine cu acea cursă a suspensiei de 90 mm, la fel ca originalul R18.

R12 nineT este în esență un R nineT cu o înfățișare nouă dar, inspirată din trecut. Rezervorul, abajurul farului și linia curată a spatelui adoptă formele emblematice ale anilor 70. Stopul integrat în șa face mult mai ușoară personalizarea, suportul de număr fiind ușor de înlocuit. R12 indică cilindreea, la fel ca în cazul lui R18. Amintim că, pe lângă această versiune nouă intrată în producție, a fost lansat la începutul anului și R nineT 100th Anniversary și este produsă într-o ediție limitată de 1923 de unități. Suntem subiectivi, recunoaștem.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.