Yamaha YZ 450F – mai ușor, mai puternic, mai rapid

Mai ușor, mai rapid, mai manevrabil. În pragul jubileului de 50 de ani de la câștigarea primului Campionat Mondial de Motocross, Yamaha prezintă noul YZ450F.

Are 109 kg cu plinul făcut, iar cadrul și noua galerie de admisie au permis un design mult mai îngust care să ofere mai multă libertate de mișcare „pe orizontală“. Șaua înălțată cu 5 mm, scărițele coborâte cu 5 mm și ghidonul cu 4 poziții de reglaj permit obținerea unei poziții cât mai naturale de condus, oferind posibilitatea piloților mai înalți să-și găsească mai ușor

Din 2010, de când s-a introdus admisia motorului orientată către fața motocicletei, modelul 2023 primește cea mai extinsă listă de modificări. Să începem cu motorul: de la piston și cameră de ardere până la prinderile de noul cadru, au fost schimbate atât de multe repere încât nu ar am exagera prea mult să-l numim un motor nou. Turația maximă a fost crescută cu 500 rpm, puterea pe întreaga plajă de turații este mărită cu 5%, se folosește acum un singur arbore de contrabalansare (gol pe dinăuntru) care reduce și mai mult vibrațiile, iar supapele de evacuare mărite la 39 mm asigură un volum de aer cu 9% mai mare la deschidere maximă. Carterul este uscat, iar răcirea a fost și ea îmbunătățită.

Cutia de viteze a fost adaptată pentru a face față plusului de putere, mărindu-se spațiile dintre arbori și crescându-se diametrul pinioanelor. Ambreiajul din oțel folosește un design dintr-o singură bucată, cântărește cu 750 g mai puțin, este mai ușor de acționat și oferă un răspuns mai direct.

Cadrul oferă mai multă rigiditate în puncte cheie precum prinderea basculei sau leagănul motorului. Internele suspensiei KYB au fost îmbunătățite pentru a absorbi mai bine denivelările și a oferi în consecință mai multă aderență.

În ce privește electronica există un sistem mai avansat de Launch Control, un control al tracțiunii cu două nivele de intervenție plus off și o interfață mai intuitiv de folosit pentru aplicația Power Tuner app (în care se poate regla inclusiv răspunsul motorului).

Foto: Yamaha

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.