Record de participanți la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori 2023 din România

249 de piloți din 37 de țări se vor lupta pentru titlurile mondiale la clasele 65 cmc, 85 cmc și 125 cmc pe circuitul TCS Racing Park, aflat la 25 de kilometri de București. Acesta este cel mai mare număr de sportivi înscriși la o ediție a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, iar prima a avut loc în 2004.

Circuitul TCS Racing Park a fost complet refăcut pentru ediția din acest an a Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori, iar organizatorii au lucrat cu neozeelandezul Greg Atkins, unul dintre cei mai buni dezvoltatori de circuite off-road din lume. „Am acceptat imediat propunerea organizatorilor de a lucra la noua variantă a circuitului, mai ales că am fost implicat în dezvoltarea acestuia încă de la început. Am gândit un circuit tehnic, solicitant pentru piloți, dar care să fie accesibil pentru piloții de la toate clasele”, a spus Greg Atkins.

Noua variantă a circuitului are 1.650 de metri, 16 viraje și 9 săritori, iar zona de start a fost relocată într-o altă parte față de versiunea inițială, în acest loc fiind acum padock-ul pentru concurenți. În plus, acum se va merge în sensul invers acelor de ceasornic. „A fost o provocare uriașă să facem toate aceste schimbări în doar câteva luni. Am adus peste 100 de camioane cu nisip pe care l-am amestecat cu pământul de pe circuit, am construit grupuri sanitare noi și o zonă pentru spălat motocicletele cu 40 de posturi. De asemenea am schimbat toată instalația electrică, am implementat un sistem de irigație a traseului mult mai eficient și am creat multe facilități noi care fac din TCS Racing Park unul dintre cele mai moderne circuite din regiune. Am făcut aceste investiții pentru că vrem să punem România pe harta permanentă a motocrossului mondial“, a spus Adrian Răduță, organizator și reprezentantul clubului Top Cross TCS.

Accesul publicului la acest eveniment se va face în baza unui abonament, valabil pentru zilele de 8 și 9 iulie, care poate fi cumpărat de pe platforma iabilet.ro sau, în zilele de desfășurare a curselor direct în zonele special amenajate la TCS Racing Park. Prețul abonamentului pentru două zile pline de acțiune este de 85 de lei. Copiii până la vârsta de 10 ani beneficiază de intrarea gratuită.

“Sunt foarte bucuros că vom avea în România un număr atât de mare de participanți. La ediția de anul trecut din Finlanda au fost 180 de sportivi din 26 de țări, iar acum avem peste 200 de piloți din 30 de țări. Pe lista de start sunt piloți din țări cu tradiție în motocrossul mondial așa că sunt sigur că lupta pentru titlurile mondiale va fi una extrem de disputată la fiecare clasă. Este un eveniment cu o amploare uriașă și care va fi transmis în peste 160 de țări, iar România va beneficia de o promovare pe măsură”, a spus și Ciprian Popescu, organizator și reprezentantul clubului Dual Racing Team.

Țările reprezentate la evenimentul din România sunt Africa de Sud, Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Columbia, Danemarca, Ecuador, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Iran, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Lichtenstein, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Thailanda, Țările de Jos, Ucraina, Uganda, Ungaria și România.

Organizarea Campionatului Mondial de Motocross pentru Juniori pe TCS Racing Park a fost acordată de Federația Internațională de Motociclism (FIM) și Infront Moto Racing, promotorul competiției, cluburilor Top Cross TCS și Dual Racing Team. Evenimentul programat în perioada 7 – 9 iulie, pe circuitul TCS Racing Park, se desfășoară sub egida Federației Române de Motociclism și este susținut de Ministerul Tineretului și Sportului. Sponsorii evenimentului sunt Alro Slatina, Trivas, ATH Moto, Husqvarna, Best Tools, Vodafone, Aic Trucks, Paste Băneasa, OMV România, Vitamin Aqua, Promenada Mall și Asociația pentru Tineret și Evoluție.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.