Switch ON: Yamaha anunță o gamă electrică

Switch ON: Yamaha intră în segmentul electric al mobilității personale și o face anunțând o gamă largă de modele ce vor intra în producție în perioada următoare, de la biciclete până la echivalentul electric al unui scuter de 125 cmc. 

Debutul gamei va fi făcut prin NEO’s, iar lansarea lui oficială urmează peste câteva săptămâni. Acesta este un “50 cmc” electric ce pune accentul pe accesibilitate, calitate și latura smart. Deși nu putem vorbi direct despre Revs Your Heart, este un indiciu clar că valorile Yamaha vor fi transmise noului model. Indiferent de numărul de kWh, se promite că sentimentul de libertate asociat cu vehiculele pe două roți va fi nelipsit.

NEO’s va fi urmat de un al doilea model electric, derivat din conceptul E01 prezentat la Salonul de la Tokyo în 2019, dar care nu a primit încă o denumire. Din punctul de vedere al performanțelor, va fi echivalentul unui scuter de 125 cmc. Deocamdată punctul forte este designul, farurile similare cu cele ale vârfului de gamă super sport YZF R1 vor atrage multe priviri admirative și va face mult mai naturală trecerea la propulsia electrică. Acest E01 va debuta într-un renumit oraș european printr-un parteneriat de ride sharing. Versiunea disponibilă publicului larg în showroom-uri va beneficia de reglaje și setări făcute după etapa de ride sharing.

În categoria micro mobilității Yamaha nu a prezentat nicio trotinetă, cum au făcut-o alți constructori, ci trei modele de biciclete asistate de motor electric: un mountain bike cu full suspension, un model versatil în mediul urban și un al treilea care moștenește o parte din genele unei semi cursiere. 

Calea de mijloc între biciclete și scutere este un moped reinterpretat. B01 este un hibrid all rounder ce combină designul avangardist cu pedalele asistate electric prin sistemul eBike S-Pedelec. Conceptul realizat împreună cu Fantic Motor și Motori Minarelli va evolua în viitor la un produs ce extinde gama Yamaha.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.