Ténéré On/Off Weekend

Text
Adrian Cobzașu
Foto
Bogdan Paraschiv

Yamaha Motor România, prin importatorul Motodynamics, a pus la dispozția publicului doritor întreaga gamă Ténéré, în cadrul unui eveniment organizat la Circuitul de Motocross Zărnești. Denumit sugestiv Ténéré On/Off weekend, evenimentul a oferit participanților ocazia să descopere în cadrul unor sesiuni de test ride cum se comportă modelele Ténéré atât pe drum cât și dincolo de el. 

Pe circuitul de motocross contează în principal abilitățile pilotului, dar este un cadru sigur în care poți experimenta direct cât de capabile sunt motocicletele într-o zonă tehnică, pe care probabil nu te-ai încumeta să o faci în mod normal. Pentru mai multă siguranță și în eventualitatea unor precipitații neanunțate, motocicletele rezervate pentru circuit au fost echipate cu pneuri de cross. În plus, totul s-a desfășurat avându-l alături de Ioannis Touratzidis, campionul Greciei la MX, care a și coordonat ieșirile pe traseu.

La recunoașteri s-a mers într-un ritm atât de lent că eram aproape opriți în câteva locuri. Dar era simplu de văzut că asta făcea parte din experiență: aproape niciun participant nu simțea nevoia să pună piciorul jos. Și am urmărit câteva serii. Atât de bine este centralizată masa motocicletei. Apoi am mers singuri și am început rapid să creștem ritmul. Am obosit după câteva ture și am ieșit afară. Știm de anul trecut de când am văzut pe viu la Red Bull Romaniacs cât de capabilă este în mâinile lui Pol Tarres. Nu doar atât dar, între timp, el a reușit să intre în cartea recordurilor, ducând modelul la cea mai înaltă altitudine atinsă vreodată cu o motocicletă în doi cilindri. 

Revenind la Ténéré și la muritori de rând într-ale pilotajului, chiar dacă noi nu am putut zbura peste săritori așa cum a făcut-o Ioannis Touratzidis, am putut ieși din zona de confort fără a ne asuma riscuri, mergând pe traseul indicat de el, și am înțeles mai bine motocicleta.

În pas alergător

Diferențele dintre modele sunt mai greu de sesizat pe stradă, mai ales într-o fereastră de timp relativ restrânsă. Asta dacă nu cumva ești deja posesorul unui Ténéré și încerci o variantă diferită. Noi am fost curioși de noul Ténéré World Raid, așa că l-am luat la o tură pe drumuri forestiere în compania variantei standard 700. Pneurile de stradă și iarbă udă ne-au convins să nu ne aventurăm prea mult în afara traseelor.

Prima diferență dintre cele două versiuni este înălțimea șeii, creată de suspensia și garda la sol mărită, precum și de mici modificări ale profilului șeii. Acel centimetru jumătate în plus nici nu se observă cu ochiul liber dar, este fix diferența care duce înălțimea șeii lui World Raid la 890 mm (de la 875 mm). În cazul meu, care am 1,8 m înălțime, brusc am nevoie de atenție sporită atunci când încalec șa chiar și pe suprafețe plane, nu doar în locuri denivelate. În afara rezervoarelor, următoarea deosebire sunt scărițele mai mari și cu un design diferit prezente la World Raid. Sprijinul și confortul pe care îl oferă aceste scărițe, care se simt ca niște mici platforme, îți permit să stai mai mult timp în picioare fără să apară oboseala.

În alte situații nu este un avantaj, dar a fost pentru prima oară a ajutat că sunt trecut de 100 de kg. Suspensia avea de lucru serios încă de la viteze decente, astfel că a fost ușor de observat cum se comportă fără să intru în situații limită. Pe Ténéré 700 o simt mișcându-se sub mine continuu. E un lucru bun că îmi comunică mereu ce se întâmplă. Faptul că roata fața are obiceiul să danseze ocazional mă face mai precaut decât e cazul la început, și îmi aduc aminte că acesta este felul ei de a-ți spune să o lași mai ușor. Părea normal că se întâmplă asta până să trec la World Raid.

Aceasta se comportă atât de bine peste denivelări încât am nevoie de o recalibrare. Iar atunci când ai un palier de viteză și crești ritmul, amortizorul de ghidon te ajută să ții mai ușor lucrurile sub control. Trebuie să precizez faptul că baza de la care se pleacă este una foarte bună, Ténéré 700 fiind una dintre motocicletele fenomen ale ultimilor ani. Aceste îmbunătățiri pe care le-a primit World Raid vor fi apreciate în special de cei care parcurg mulți kilometri în afara drumurilor asfaltate. Faptul că este mai înaltă și ceva mai grea s-ar putea să nu fie pe placul tuturor.

Atunci când vorbim strict despre explorarea zonelor mai izolate, World Raid deține avantajul. Cea mai importantă deosebire sunt cele două rezervoare care îi asigură o autonomie teoretică de peste 500 km, utile nu atunci când vrei să parcurgi dintr-o bucată o segment lung de drum, ci atunci când distanța dintre benzinării pare că se lungește la infinit. În rest, parbrizul mai înalt și carenajul față mai mare oferă o mai bună protecție la vânt, iar scutul de motor special va proteja împotriva unor posibile lovituri cauzate de pietre sau alte obiecte ce pot fi aruncate de roata față.

Concluzia scurtă pe care am tras-o de la eveniment a fost că atât timp cât te interesează o Ténéré ambalată într-un pachet mai robust, varianta Rally s-ar putea să te avantajeze mai mult. World Raid vine cu suspensie mai performantă, amortizor de ghidon și o șa care îți oferă mai multă libertate de mișcare, dar este un pic mai înaltă și mai grea.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.